MĀCĪBU KURSI KONSULTĀCIJAS SERTIFIKĀCIJA
  • Kvalitātes vadība
  • Pārtikas nekaitīguma nodrošināšanas sistēma -HACCP- praktiskā pielietošana darbam bez zaudējumiem

     

    Mērķa auditorija

    Loģistikas speciālisti, HACCP grupu vadītāji, kvalitātes nodrošināšanā iesaistītie speciālisti, pārtikas uzņēmumu vadītāji, pārtikas objektu projektētāji.

     

    Programmas mērķis

    Pilnveidot un  nodrošināt pārtikas nozarē un ar pārtikas nozari saistītos atbildīgos darbiniekus ar zināšanām par pārtikas nekaitīguma sistēmas HACCP praktisko pielietošanu darbam bez zaudējumiem. Kurss ir piemērots gan tiem, kuri jau darbojas pārtikas nozarē, gan tiem, kuri to darīt iecerējuši.

     

    Mācību programmas saturs:

    Pirmā diena:

    1. Vispārējs priekšstats par HACCP

    2. HACCP principi, to vērtēšana

    3. Priekšstati par pārtikas piesārņojumu, tā izcelsme, vērtēšana

    4. Priekšdarbi HACCP programmas ieviešanai

    Otrā diena:

    5. Priekšnoteikumi HACCP ieviešanai, prasību pamatojums

    6. Darbs ar izejvielu piegādātājiem

    7. HACCP programmas izstrādāšana, izstrādāšanas etapi

    8. HACCP programmas ieviešana un īstenošana ikdienas darbā

    9. Korektīvās darbības, piesārņojuma cēloņu, starpgadījumu izmeklēšanas metodes

    Trešā diena:

    10. Izsekojamība, marķēšana

    11. Gatavās produkcijas realizācija. Atsaukšana.

    12. Telpu, iekārtu, darba rīku sanitārās apstrādes darbu organizēšanas un veikšanas principi

    13. Rīcība ekstremālās situācijās: krīzes, starpgadījumi

    14. Pārtikas uzņēmuma iekšējais audits


     

    Dalībnieku guvums:

    Iegūtas zināšanas kā praktiski ieviest HACCP sistēmu atbilstoši likumdošanas  un ES prasībām, lai nodrošinātu labas reputācijas, sekmīga uz panākumiem un attīstību virzīta pārtikas uzņēmuma darbības garantiju.

     

    Lektore: Astrīda Mūrniece

    Vada seminārus un konsultē par pārtikas nekaitīgumu un drošību: HACCP, paškontroli, ISO, BRC standartiem, sanitāro apstrādi dažāda rakstura pārtikas nozarēs, higiēnas zināšanu minimumu ar sekojošu apliecinājumu izsniegšanu atbilstoši LR likumdošanai.

    Profesionālā izglītība: beigusi Ļeņingradas Sanitāri Higiēnisko Medicīnas institūtu, (tagadējais nosaukums – Krievijas Federācijas Valsts Ziemeļrietumu Mečņikova vārdā nosauktā Medicīnas Universitāte).

    Papildus izglītība: sertificēta sabiedrības veselības ārste, pārtikas nekaitīguma sistēmas (HACCP) vadītāja, apgūti apmācību kursi par iekšējo auditu, ISO 22 000, ISO 9001 standartiem, pārtikas drošuma uzraudzības kursi Dānijā, lekciju radošas pasniegšanas metodika Lielbritānijā – Londonā, citi kursi un semināri.

     

    Mācību norises laiks/vieta:

    Datumi tiks paziņoti; 24 akad. stundas; Krišjāņa Valdemāra iela 38, 306-1 telpa, Rīga.

    Nodarbību laiks no plkst. 10.00 – 17.00
    Pusdienu laiks: no plkst. 13.00 – 14.00
    Kafijas / tējas pauzes: no plkst. 11.30 – 11.40 un no plkst. 15.30 – 15.40

     

    Dalības maksa vienam dalībniekam

    EUR 360.00 + PVN

    Cenā iekļauts: kafijas pauzes, izdales materiāli.

    Uz augšu