MĀCĪBU KURSI KONSULTĀCIJAS SERTIFIKĀCIJA
  • Kvalitātes vadība
  • Pārtikas nekaitīguma pārvaldības sistēma jeb HACCP

    Tā ir specializēta mācību programma, kas sniedz zināšanas par HACCP – pārtikas uzņēmuma paškontroles sistēmu drošas un nekaitīgas pārtikas apritei, kura iekļauj sevī katra pārtikas aprites posma uzraudzību un analīzi; nosaka tos posmus pārtikas apritē, kuri ir bīstami pārtikas drošumam,  nekaitīgumam, un ievieš efektīvas kontroles un uzraudzības procedūras šajos posmos.

    Mērķa auditorija:
    Ražošanas, tirdzniecības un ēdināšanas uzņēmumu darbinieki, kā arī visi interesenti, kuri vēlas iegūt izpratni par HACCP.

    Mācību programmas galvenās tēmas:

    • HACCP principu piemērošana, ieviešana un uzturēšana;
    • Likumdošanas prasības;
    • HACCP sistēmas atbalsta programmas  (infrastruktūra, iekārtas aprīkojums, tehnoloģiskās norises, personāla higiēna, sanitārija, kaitēkļu kontrole, atkritumu apsaimniekošana u.c.);
    • HACCP darbība sekojošās sadaļās: sagatavošanās darbi, apdraudējuma analīze, HACCP plāns;
    • HACCP verifikācija, validācija un uzlabošana.

    Dalībnieku ieguvums:

    ▫        informācija par aktualitātēm pārtikas drošībā;

    ▫        spēja uzlabot uzņēmumā jau izstrādāto HACCP sistēmu;

    ▫        vājo posmu identificēšana un optimizēšana dalībnieku pārstāvēto uzņēmumu paškontroles sistēmās.

    Metodika: Kursā pasniedzēja stāstījums tiks papildināts ar interaktīvām apmācību metodēm – diskusijām, piemēriem un praktiskiem darbiem.

    Katrs dalībnieks saņems semināra izdales materiālus.

    Beidzot kursu, dalībnieki saņems apliecinājumu  par dalību kursā.

    Pasniedzēja/konsultante: Linda Cēsniece Zygon Baltic Consulting vadošā  konsultante un pasniedzēja, „Bureau Veritas Latvia” vadošā auditore.

    Pamatizglītība: Latvijas Lauksaimniecības universitāte, sabiedriskās ēdināšanas tehnoloģijas un organizācijas specialitāte; Latvijas Universitāte, Ekonomikas un vadības fakultāte, Kvalitātes nodrošināšanas un vērtēšanas studiju virziens.

    Papildizglītība: ISO 22000 standarta praktiskā pieeja, Pārtika drošība CEECs, Vadošā auditora kurss, BRC praktisko mācību kurss.

    Profesionālās darbības laikā veiktie nozīmīgākie darbi un projekti:

    Pārtikas un veterinārais dienests; Pārtikas uzņēmumu federācija; Pure Chocolate, Pure Food, Lido, Jelgavas gaļas kombināts, RIMI, Milda, Lielzeltiņi, u.c.

    Norises vieta un laiks: datums tiks paziņots, plkst.10.00-17.00, Kr.Valdemāra ielā 38, 306-1 telpā, Rīgā

    Dalības maksa :   EUR 120,94+PVN  (LVL 85,00 + PVN)

    Cenā iekļauts: kafijas pauzes, izdales materiāli.

    Uz augšu